Parmesansnäckor med räkor och lax

4 per

  • 12 msk grovriven parmesanost
  • 250 g frysta räkor med skal, tinade, skalade
  • 100g kallrökt skivad lax, i bitar
  • 4 blad sallad
  • 4 msk smögenrör eller skagenröra
  • 1 msk dill och gräslök

Gör så här:

Hetta upp teflonstekpanna på medelvärme. Bred ut 3 msk parmesanost i pannan. Forma osten med en stekspade till en tunn rundel och stek tills den är gulbrun. Drag pannan av plattan och låt ostplätten stelna lite så att den går att lyfta.

Ta upp den och lägg den försiktigt över en upp och nervänt glas. Tryck till lite försiktigt runt om så att det blir en skål. Låt kallna.

Varva sallad, räkor, lax och toppa med röran garnera med örtgrönt

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *