Ört och ostbakad lax!!

admin

8per

  • 1 Hel laxsida ca 1,5 kg
  • 1 dl färsk hackad basilika
  • 1/5 dl hackad persilja
  • 1 msk sesamfrö
  • 1 dl riven parmesanost
  • 3/4 dl riven hårdost
  • 75 g riven fetaost
  • 25 g pinjenötter
  • 1 kg färsk potatis
  • olja

Basilikasås:

  • 1 liten finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlökar
  • 25 g smör
  • 4 dl vatten
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 3 msk hummerfond
  • 4 dl lätt creme fraiche
  • 1/2 dl hackad färsk basilika
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar

Gör så här:

  1. Lägg ut laxen på en plåt med bakpapper på. Ta ev bort ben , salta och peppra.
  2. Blanda basilika, persilja och ostarna. Bred ut det över laxen och strö över pinjenötterna.
  3. Tvätta och dela de stora potatisen. Lägg dem på ett ugns fat, droppa över lite olja och salta , sesamfrö. Ställ in både lax och potatisen i ugnen 225 grader ca 30 min eller till laxen har 65 grader och potatisen har fin färg.
  4. Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull, pudra över mjölet och blanda. Häll på vatten och creme fraichen  sjud 5 min
  5. Tillsätt basilika. Mixa såsen med en mixerstav , smaka av med citronsaft, hummerfond, salt och peppar. Servera med sås potatis , och kokta primörer
Tags: , , , ,

One Reply to “Ört och ostbakad lax!!”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.