Söndags kväll …
Och mörkret lägger sig tidigare och tidigare.
Nu har jag jobbat som vanligt och inskolningarna är igång på jobb, vi får 6 nya små pluttar.
Vädret är ju si och så växlande sol, regn, blåst . Det är inte vad jag vill ha.
Igår jobbade jag på Lindex fläcktarna sönder det var rena bastun där. Idag har jag gjort Lavendelskorpor
0,5 dl | lavendelblomma |
---|---|
4,5 dl | strösocker |
400 g | smör, rumstempererat |
17 dl | vetemjöl |
3 msk | bakpulver |
4,5 dl | mjölk |
1 st | ägg |
Tillagning
Ett sätt att återuppleva sommaren är att fylla köket med doften av lavendel och varma julikvällar. Plockade du inga blommor i somras går det utmärkt att köpa torkad lavendel på apoteket eller i hälsokostaff ären. Receptet ger många skorpor, men de brukar ha en strykande åtgång.
1. Sätt ugnen på 175°. Mixa lavendel och socker i mixer eller lägg det i en påse och gnugga sönder blommorna genom plasten.
2. Vispa rumstempererat smör och lavendelsocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör samman smörblandningen, mjölet och mjölken. Bearbeta till en deg.
3. Forma till längder, 3 längder på varje plåt. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem något och pensla med ägg.
4. Grädda i omgångar i mitten av ugnen i 20 min. Låt längderna svalna, skär dem i centimetertjocka skivor och torka i ugnen i ca 6 timmar på 75°.
2. Vispa rumstempererat smör och lavendelsocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör samman smörblandningen, mjölet och mjölken. Bearbeta till en deg.
3. Forma till längder, 3 längder på varje plåt. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem något och pensla med ägg.
4. Grädda i omgångar i mitten av ugnen i 20 min. Låt längderna svalna, skär dem i centimetertjocka skivor och torka i ugnen i ca 6 timmar på 75°.
Tyvärr så b lir det inget foto för som vissa vet så är min dator sönder och jag sitter med en mini dator.
Inte kul när det blir som en bastu på¨jobbet 🙁 Låter gott med lavendelskorpor.
Ha det gott !!! Kram Annika