Päronchutney

IMG_1470

4 /port

  • 3 st mjuka päron
  • 1 st gul lök
  • rivet skal och saft av 1/2 citron
  • rivet skal och saft av 1/2 apelsin
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl ljusa russin
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • 1 krm malen ingefära
  • 1/2 dl grovt hackade valnötter

Gör så här:

  1. Skala, kärna ur och skär päronen i mindre bitar.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Lägg alla ingredienser utom valnötter i en kastrull.
  4. Låt sjuda på svag värme utan lock ca 1 1/2 timme tills det tjocknat.
  5. Vänd ner nötterna och smaka av med salt.
  6. Låt kallna och njut till en ostbricka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *