Parmesanknappar

ca 70 stycken små knappar

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl fin riven parmesanost ca 60 g

Garnering:

finriven parmesan.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Bryn smöret i en liten kastrull på medelvärme. Passa noga så det inte bränns. De ska få nötbrun färg. Låt svalna.
  3. Blanda mjöl, salt och parmesanen, gärna i en matberedare. Tillsätt det avsvalnade smöret och låt den bottensatts som inte fastnat följa med. Kör ihop till en dag. Dela den i 3 bitar och forma till rullar, 2-3 cm i diameter. svep in dem i platsfilm och låt ligga i frys ca 30 min.
  4. Skär rullarna i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en bakplåtpappers klädd plåt. Strö på parmesan.
  5. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *