Osso buco

Mat! ”Osso buco”.

  • Snitta kanten på 1200 g. kalvlägg och vänd dem i 1/2 dl. vetemjöl.
  • Skala2 gula lökar,
  • 3 vitlöksklyftor,
  • 2 morötter
  •  1/3 liten rotselleri.

Skiva löken och skär rotfrukterna i tärningar. Bryn köttet i smör och lägg det i en gryta. Fräs lök och rotfrukter i smör och lägg dem på köttet.

  • Häll över 2 1/2 dl. vitt vin,
  • 500 g. krossade tomater
  • saft av 1 apelsin.
  • Lägg på kvistar av 1/3 kruka timjan,
  • 1 lagerblad,
  • krydda med salt och peppar.

Koka grytan på svag värme ca. 1 1/2 timme eller tills köttet lossnar från benen. Riv skalet av 1 citron och smaksätt grytan med lite pressad citronsaft.

Gremolate:

  • Blanda citronskal,
  • 1 hackad vitlöksklyfta,
  • 3 msk. hackad persilja
  •  3 msk. olivolja.

Servera med pasta och gremolata. Smaklig spis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *