Minipajer med fetaost och spenat

ca 12 st

  • 1 kyld smördegsplatta
  • 1 ägg till pensling

Fyllning:

  • 100g fetaost
  • 100 g färsk spenat
  • 1 1/2 dl riven lagrad ost
  • 2 msk finklippt gräslök

Äggstanning;

  • 3 äggulor
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 tsk salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader.

Sporra eller skär ut rutor, 7-8 cm stora, ur smördegen. Lägg dem i folieformar så att kanterna hänger utanför. Pensla med uppvispat ägg.

Riv fetaosten. Ansa spenaten, hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs spenaten blank och smidig. Fördela spenat, all ost och gräslök  i formarna.

Vispa samman ägg stanningen och häll över, peta med en gaffel så att stanningen går ner riktigt. Placera formarna på en plåt och grädda ca 20 minuter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *