Mazarin kaka

admin

  • 3 hg smör
  • 3 st ägg
  • 1 hg söt mandel
  • 4 1/4 dl vetemjöl
  • 4  dl socker
  • 2 1/4 dl mjölk
  • 8 st bittermandel
  • 1 tsk bakpulver
  • bakplåtspapper

Glasyr: 3 dl florsocker, 2-3 msk tunn hallonsylt

Skålla och mal mandel. Rör margarin och socker poröst. Tillsätt äggen 1 i taget sen mjölken. Blanda mandel,bakpulver med mjölet.  Rör ner detta i äggsmeten. Bred ut i långpanna och grädda i pappersklädd långpanna. ca 20 min ( provsticka) i 175 graders ugn.

Gör glasyren och bred den på kakan när den har smalnat.

Skär i sneda rutor eller tryck ut små hjärtan

Tags:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.