Knäckig rabarberpaj

Rabarberpaj knäckig

  • 2-3 Rabarberstänger (så att de i små bitar täcker pajformsbotten)
  • 125 g smör
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 125 g smör
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ dl ljus sirap
Gör så här
Sätt ugnen på 150 C
1. Skär rabarber i små bitar och lägg i smord pajform
2. Smält smör, sirap, grädde
3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll över smörblandningen. Bred smeten över rabarberbitarna. Ställ in formen i ugnen i cirka 40 minuter.
http://blogg.loppi.se/matstugan/2015/05/20/knackig-rabarberpaj-varldens-godaste/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *