Knäckig äppelkaka

admin

1375282_10151834095555318_680305512_n

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 4 dl socker
  • 6 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 300 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 5 äpplen
  • Kanel
  • Strösocker
  • Pärlsocker

Gör så här

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund.

Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund.

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten, tillsätt smörblandningen. Blanda väl.

Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten.
Tryck ner äppelskivorna och strö på pärlsocker.

Grädda i 200 grader i ca 20-30 minuter.
Låt svalna, skär i rutor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.