Grillade sugarsnaps med sallad

IMG_1383-001
Antal portioner: 4
Ingredienser
  • 500 g sugarsnaps
  • 0.5 dl olivolja
  • salt
  • vitpeppar ur kvarn
  • 1 påse babyspenat eller annan späd sallad

Vinägrett 4 ekologiska citroner

  • 4 msk flytande honung
  • 2 vårlökar
  • färsk persilja
  • 1 dl rostade valnötter
  • 2.5 dl olivolja
  • salt
  • vitpeppar ur kvarn

 

Gör så här

 

1. Lägg sugarsnapsen, antingen färska eller frysta som har tinats, i en form.

 

2. Häll på olivolja och peppra med vitpeppar ur kvarn. Jag grillade inte de utan jag stekte snabbt dem på järnet.

 

3. Pressa citronerna till vinägrätten en skål. Finstrimla hela vårlöken, även den gröna blasten och hacka sedan över strimlorna så den blir finhackad. Lägg i löken med citronerna.

 

4. Häll på olivolja och honung. Peppra, salta och blanda om. Hacka färsk persilja och tillsätt till vinägretten. Rör om.

 

5. Ta salladsblad och blanda med sugarsnapsen . Ta rostade valnötter och skär dem grovt (rosta genom att steka dem i en torr panna eller rosta dem i ugnen på ett fat).

 

6. Häll sedan vinägretten över salladen och blanda runt ordentligt så all sallad får dressing på sig. Garnera med rostade valnötterna.

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *