Grillad regnbåge i papper

Grillad regnbåge i papper

Tillagningstid: 60 min.

  • 2 urtagna regnbågslaxar, ca 700 g
  • 1 kruka koriander
  • 2 citrongrässtjälkar, ansade, det yttersta skalet borttaget
  • 6 kaffirlimeblad, färska, frysta eller torkade
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tumslång bit ingefära, skivad
  • 1 röd chilifrukt, skivad
  • 4 lime, skivade, plus klyftor till servering
  • olivolja
  • Dessutom
  • tidningspapper
  • bakplåtspapper
  • hushållsgarn

Gör så här

  • Skölj fisken under rinnande kallt vatten och klappa den torr med hushållspapper. Bryt kvistarna av koriandern och spara bladen till garnering. Lägg citrongräs, limeblad, vitlök, ingefära och korianderstjälkar i en stor mortel tillsammans med chili. Stöt lite så att smakerna frigörs.
  • Ta ett stort dubbelt ark tidnings­papper till varje fisk. Fodra eventuellt med bakplåtspapper och lägg en rad med limeklyftor i mitten. Lägg på fisken och fyll den med hälften av kryddblandningen. Salta och ringla över olivolja. Toppa med några limeklyftor, mer olivolja och salt.
  • Vik ihop ett paket och knyt ihop det med hushållsgarn. Lägg de båda paketen i en hink med kallt vatten i högst 5 minuter.
  • Lägg de blöta paketen på grillen när glöden blivit riktigt vit.
  • Grilla i cirka 30 minuter, eller tills köttet är fast. Vänd några gånger under tiden.
  • Tidningspappret kommer att bli svartbränt men det gör ingenting – huvudsaken är att fisken är perfekt tillagad.
  • Ta ut fisken ur paketet, häll över safterna, toppa med korianderblad och servera med limeklyftor.

Mycket gott.

http://www.icakuriren.se/mat-dryck/recept/grillad-regnb%C3%A5ge-i-papper/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *