Crema catalana med apelsin

admin

6 personer.

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • finrivet skal från 1 apelsin
  • 5 äggulor
  • 1 dl strösocker

Garnering:

  • 2 msk socker
  • björnbär

Gör så här:

  1. Blanda grädde och mjölk i en kastrull. Skåra vaniljstången och skrapa ut innehållet. lägg stång, frön och apelsinskal i kastrullen. Koka 1 min. Låt svalna 10 min. Kasta stången.
  2. Vispa äggulorna och strösockret pösigt med elvisp. Blanda i den avsvalnade gräddblandningen och fördela i 6 smorda ugnsformar, ca 12 cm i diam.
  3. Grädda mitt i ugnen i 100 grader, ca 1 timme tills den stelnat.
  4. Låt crema catalana kallna i kylskåp
  5. Strö på socker och bränn av med en gasolbrännare så att sockret får färg. Garnera med björnbär.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.