Crema catalana med apelsin

6 personer.

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • finrivet skal från 1 apelsin
  • 5 äggulor
  • 1 dl strösocker

Garnering:

  • 2 msk socker
  • björnbär

Gör så här:

  1. Blanda grädde och mjölk i en kastrull. Skåra vaniljstången och skrapa ut innehållet. lägg stång, frön och apelsinskal i kastrullen. Koka 1 min. Låt svalna 10 min. Kasta stången.
  2. Vispa äggulorna och strösockret pösigt med elvisp. Blanda i den avsvalnade gräddblandningen och fördela i 6 smorda ugnsformar, ca 12 cm i diam.
  3. Grädda mitt i ugnen i 100 grader, ca 1 timme tills den stelnat.
  4. Låt crema catalana kallna i kylskåp
  5. Strö på socker och bränn av med en gasolbrännare så att sockret får färg. Garnera med björnbär.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *