Fläskfilè med senapssås
4 portioner
Tillagningstid: 35 min.
- 600 g fläskfilé
- 300 g tagliatelle
- 1 schalottenlök, hackad
- smör
- 2 dl vitt vin
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1/2 dl creme fraiche
- 1 tsk ljus majsenaredning
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk hackad färsk dragon
- eller 1 tsk torkad
- salt och nymalen vitpeppar
- smör och rapsolja till stekning
- Putsa fläskfilén från hinnor och synligt fett. Skär i centimetertjocka skivor och tryck till dem lite med handen.
- Koka tagliatellen enligt anvisningen på förpackningen.
- Fräs schalottenlöken i en klick smör. Häll på vinet och koka ner det till hälften. Tillsätt grädde, mjölk och creme fraiche, koka ihop sakta i 5 minuter. Red eventuellt av med majsenaredning, rör i senap och dragon, smaka av med salt och peppar.
- Stek fläskfiléskivorna i 2 minuter på varje sida i het panna i en blandning av rapsolja och smör. Servera med såsen och tagliatelle. Vill man så kan man blanda pastan med såsen. Då bör den inte redas av.