Dinkel- och rågbröd med pumpakärnor
Ingredienser
|
7 1/4 dl Kungsörnen Fullkorn Dinkelmjöl |
|
6 1/2 dl Kungsörnen Rågmjöl fint |
|
1 pkt Jäst |
|
5 1/2 dl Vatten, 37° |
|
2 tsk Salt |
|
2 tsk Sirap |
|
5 msk Pumpafrön |
|
1 tsk Olja |
|
2 tsk Honung flytande |
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och lös upp den i ljummet vatten, 37°. Tillsätt salt, sirap, 4 msk pumpakärnor och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 ½-2 timmar. Ta upp degen på bakbordet och knåda den. Forma till ett bröd. Smörj en brödform med olja och lägg i brödet. Rör ut honungen i 1 msk ljummet vatten och pensla brödet. Strö över resterande pumpakärnor och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 200° ca 1 timme. Låt brödet svalna inlindat i bakduk.
|
|