viktväktar bröd

admin

 

Dinkel- och rågbröd med pumpakärnor

Dinkel- och rågbröd med pumpakärnor

Ingredienser

7 1/4 dl Kungsörnen Fullkorn Dinkelmjöl
6 1/2 dl Kungsörnen Rågmjöl fint
1 pkt Jäst
5 1/2 dl Vatten, 37°
2 tsk Salt
2 tsk Sirap
5 msk Pumpafrön
1 tsk Olja
2 tsk Honung flytande

Instruktioner

  • Smula jästen i en bunke och lös upp den i ljummet vatten, 37°. Tillsätt salt, sirap, 4 msk pumpakärnor och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 ½-2 timmar. Ta upp degen på bakbordet och knåda den. Forma till ett bröd. Smörj en brödform med olja och lägg i brödet. Rör ut honungen i 1 msk ljummet vatten och pensla brödet. Strö över resterande pumpakärnor och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 200° ca 1 timme. Låt brödet svalna inlindat i bakduk.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.