Raw knäcke

admin

Raw frö knäckebröd.

  • 2 dl linfrö
  • 4 dl vatten
  • 2 dl sesam frö
  • 1 dl solros frö
  • 2 dl rivna morötter
  • 1 dl pumpa frö
  • 2 dl jordnötter (kan uteslutas och ta annat)
  • 1/2 dl oliv olja
  • 2 tsk sallt

Gör så här :

  1. Blötlägg 2 dl linfrö och 4 dl vatten över natten. Om du inte vill ha raw knäcke bröd rekommenderar jag att du rostar dina jordnötter och sedan hackar de i små bitar. Om du ska ha raw knäcke bröd som jag, ska du hacka de bara inte rosta.
  2. Blanda alla ingredienser och bre blandningen på ett bakpapper som du lägger på ugnens galler, inte plåten.
  3. Garlet gör att brödet torkar underifrån samtidigt som på ovan sida. Torka brödet i ugnen i 8-10 timma på 50 grader med lätt öppen lucka.
  4. Det är bäst att blöttlägga linfrö på morgonen innan man går till jobbet. När man är klar med middagen på kvällen blanda alla ingredienser och då stoppar du degen i ugnen.
  5. När du vaknar är brödet krispig och god. Om du inte vill ha ditt bröd raw så vet jag inte hur du ska grädda de. Men jag rekommenderar att om du gräddar dina frön i ugnen ska du ha ugns temperatur väldigt lågt..175-180. Vid högre värme förändras fetternas struktur och blir ohälsosamma. Grädda de på låg värme och se efter att brödet inte blir bränd. Bryt brödet i bitar och njut. Lycka till!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.