Namngivnings fest!!

admin

Idag den 5 Augusti 2012 hade vi Namngivnings fest för Vilya. Mikael och Hannah bjöd in till picknick i Skrylle och vilken dag det blev vädret var med oss ytterligare i dag.

Vi började med att grilla och satt tillsammans och åt.

  

 

Efter maten höll Mikael och Hannah en namngivnings cermoni där dom läste nedan text inspirerad av en traditionell Indiansk  Initiering / namngivning.

Initiering namngivning

Nord, öst, syd, väst(vissa henne väderstrecken) – nord, öst, syd och väst, ni omger våra liv och guidar oss. Hjälp till att ge henne balans i livet

Moder jord(sätt fötterna på jorden) – jord, en dag kommer det här barnet att gå, leka och springa på dig. Vi ska lära det att respektera dig och ber dig att vara där för att stödja och ta hand om henne.

Sol(håll upp henne mot solen)- sol, lys på detta barn, omge henne med din varma energi vart hon än befinner sig. Vi vet att det kommer finnas molniga dagar men ber dig lysa genom molnen och alltid se till att hon är trygg.

Vind(håll upp henne i vinden) – vind, ibland kommer du att blåsa hårt och ibland kommer du att vara varsam, men vi vet att du kommer vara med henne och hjälpa henne i både motvind och medvind.

Vatten(stoppa händerna i vatten) – vatten är liv, utan dig kan vi inte leva. Vi önskar att du hjälper detta barn att aldrig uppleva törst.

Eld(aska i pannan) – eld, bränn bort livets hinder för detta barn och bana väg till kärlek och respekt för allt levande.

Familj, vänner(visa henne för alla närvarande) – familj, vänner, det är ni som ger oss glädje och vi önskar att alla hjälper henne att finna glädjen i livet.

Allihopa – allihopa det här är Vilya Röjnert från familjen Röjnert Magnusson och vi önskar henne all lycka till i framtiden.

  

  

När vi var klara blev det lite present överlämning och därpå Kaffe med tårta. Tack Olga för de fina dekorationen .Tårtan som jag bakat där höll marsipanen på att smälta bort så den blev inte så fin.

  

Tack Mikael, Hannah och Vilya för en underbart fin dag. Massor av kramar till er och lycka till.

4 Replies to “Namngivnings fest!!”

  1. Vilka fina bilder kram/M

  2. Vilket fint namn och mysig ceremoni ser det ut att ha varit. Fina bilder på hela din familj 🙂 Ha det gott vännen !!! Kram Annika

  3. Vilken underbar text Jeannette! Och vilken underbar dag för namngivning! Önskar dig/Er också Lycka till med ert fina lilla barnbarn! Kramar Agneta

  4. Fint inlägg mamma! Vi har allt en härlig familj 🙂 Jättefin tårta du fixade dessutom!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.