Mars i sikte..

admin

Ja så har man varit på semester i Thailand närmare bestämt  ön Koh Chang  🙂 Väldigt likt Koh lanta . Underbart älskar det bara.

Vi åkte på natten den 7/2 flyget tog 10 timmar och det gick riktigt bra kändes inte långt, man äter, läser, tittar på film, vilar och äter igen..

Vi landade 15,15 dagen efter. Men därefter är jag riktigt besviken och detta gäller Fritidsresor. ordagrant står det så här på deras hemsida

“Sök upp den skandinaviska resledaren för att få flygbiljetten till Koh Chang.Ev övernattning i Bangkok vid sen ankomst/tidig avresa fr Koh Chang.”

 och där står också att man kan boka de 2 första nätterna i Bangkok eller de 2 sista nätterna.

Jag anser inte att 15,15 är sen landning och ovan på allt så står mycket riktigt reseledare där med vars ett kuvert som är skrivit i Januari att det blir övernattning i Bangkok 🙁 skitsur är jag för vi valde att inte ha någon övernattning i Bangkok. Hade man fått den infon om övernattning hade vi valt 2 nätter och fått någon glädje av Bangkok som vi inte fick eftersom vi åkte därifrån på morgonen till Koh Chang.

Sen ska vi inte prata om hotellet som vi fick bo på det såg väldigt fint ut, lite kaosigt var det innan alla fått sina rum. Jag har hisskräck och när jag såg hur högt det där hotellet var började jag blir stressad och sa till mannen att jag bor inte högt upp då sitter jag hällre här nere och sover. Och var tror ni vi får rum jo på 23 våningen…

Vi säger till att jag kan inte bo där uppe vi får ett nytt rum på 7 våningen, ok tänker jag,  jag kan gå upp då får jag lite motion. Jag får följa med en Thailänska ner i en källare ?? börjar undra???? Hon lämnar mig där och säger att det ska komma en service man och hämta mig ( jag är inte så bra på engelska och det är ju inte Thailändare häller) Där står jag länge och undrar var är Jan och han undrar väl var jag tar vägen . Sen kommer en man och visar in mig i en smal gång sen ut genom en plåt dörr?? börjar få lite ångest. men jag följer med mannen upp i en smal sten trappa ( en tung trappa att gå i) inga fönster och varmt är det  och där ska jag gå ända tills 7 väningen. när vi kommit till 3 våningen känner jag hur svårt det är att andas och vill bara gråta. Men upp kommer vi men då går inte dörren  att öppna och Thailändaren får ringa någon som kommer och öppnar dörren, när dörren öppnas står Jan där och säger bara var blev du av.

Vi frågar sen var vi sen ska gå ner men dom fattar inte, dörren som jag kom ifrån går inte att öppna den är låst och vi hittar en annan utgång till en trappa som också är låst alltså vilken bra säkerhet om alla trappor är låsta på ett 25 vånings hotell särskilt om det börjar brinna. Följden blev att jag fick ställa mig i hissen och Jan fick hålla om mig och ner kom jag och vi kom till Koh Chang dagen efter.

Härligt var det att komma dit men sen  bröt jag en tå första dagen, så mannen fick trava iväg för att leta upp ett apotek och köpa typ sporttejp så att han kunde tejpa ihop tårna, det blev vila de första 4 -5 dagarna sen blev det bättre och bättre. Ja förutan detta så hade vi det jätte bra,

 varmt, soligt, moln, regn,bad, goda drinkar, god mat, Matlagningskurs,båttur och en massa annat.

Nu är man hemma i kalla Sverige igen och fryser som aldrig förr längtar till sol och värme och har börjat titta på sommar resor, men ska man verkligen åka med Fritidresor vi har varit en trogen resande med Fritidsresor men börjar tveka. Jag har skrivit till dem och önskar ett vettigt svar. Så hör av er med en vettigt förklaring.

I Lördags kväll var vi med vänner i Malmö på Arenan och tittade på Melodifestivalen, häftigt man hörde mycket bättre men såg sämre och man gemför med tv hemman. Skit kul var det iallafall.

Förövrigt så står det tvättning, städning, ikea på listan idag. Ha en fortsatt skön vecka  

.

2 Replies to “Mars i sikte..”

  1. Hej vännen!

    Oj vilket kludderi det blev där. Man vill ju helst att allt ska klaffa och man ska bara “flyta” med o njuta av sin semester. Olyckligt med din tå dock! Bilderna är jättefina och det ser ut som ni haft det hur skönt som helst. Den där matlagningskursen verkade spännande. Jag skulle så gärna med vilja göra den där soppan Tom Khai Gai. Den är underbar. Vi hörs i dagarna.

    Kramar
    Sara

  2. Hej!
    Hoppas att allt är bra med er.Lite ångestladdat var det allt att komma hem till kalla Sverige.Får titta på bilderna och längta tllbaka. Har inte varit inne på resebyrån än,men ska försöka hinna dit i veckan för att påtala missnöjet i Bangkok,annars är vi jättenöjda med våran resa, hoppas det gick bra för er sista biten hem.Vi ska ta en tripp till Sälen om två veckor och njuta lite och hoppas att det bli soligt väder,goda vänner har köpt en stuga i Lindvallen där vi ska bo.Jag kan dock inte åka slalom eftersom jag har ett utslitet knä men det kan ju vara skönt ändå.Var på Otopeden i torsdags och fick besked att jag ska få min högra knäled utbytt så det är det jag fokuserar på nu,det känns ändå bra eftersom jag har haft så ont. Vore kul om vi kunde träffas i framtiden! MVH Tina o Kjell.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.