Ingefärskola..

admin

Tips från min vän Annette på Fb. Jag har inte provat det själv men jag ska. Så lycka till vänner

Ingefärskola

80 stycken

 Jag ersatte en del av sockret med muscovadoscker, 1 dl, samt tog mindre socker än som står. .. Tog även mindre av ingefäran med.

 Ingredienser

100 g smör

4 msk kakao

2 dl vispgrädde

3.5 dl strösocker

1 dl ljus sirap

2 msk glukos

3 msk finriven färsk ingefära

 Gör så här Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Dra kastrullen av värmen och vispa ut kakao i smöret – ej klumpar. Tillsätt vispgrädde, strösocker, sirap och glykos. Koka kolan tills den är 120 grader, om ni ej har en termometer så kan ni göra kulprovet. Tillsätt ingefäran och rör om.

Kulprovet: Ta lite av den kokande kolan och häll i ett glas med kallt vatten, ta upp kolan och går det att göra en kula av den så är den färdig.Smörj en fomr ca 20×30 cm med lite olja eller täck den med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och låt stelna i minst 4 timmar, gärna över natten.Det går att variera smak genom att byta ut ingefäran mot finrivet skal från en vältvättad apelsin, några dropar pepparmintsolja eller kanel.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.