Glöggmingel..
Trä en liten tomat och en bit feta ost eller mozzarella på en pinne
Skölj och lägg ut endivblad på ett fat skär bitar av brieosten lägg på och en sked hjortronsylt eller fikonmarmelad.
Kärna ur dadlen vira en bacon skiva runt och stek. supergott
- PAJDEG: 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk vatten
- 0,5 tsk salt
- OSTFYLLNING TILL PAJEN:
- 3 ägg
- 2 dl grädde
- Grönmögelost efter smak
- 0,5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela smöret i grova bitar och kör med mjöl och vatten i en matberedare till en deg. Eller knåda snabbt ihop den i en bunke för hand.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg i 24 cm diameter pajform eller tryck ut degen och ställ den i frysen 5 minuter.
- Tryck hål i botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 5 minuter.
- Vispa under tiden ihop pajfyllningen ägg, grädde, ost, salt och peppar.
- Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda ostpajen i 25 minuter tills fyllningen stelnat och pajen fått fin färg. Ett tips är att skaka lite på pajen så ser du om ostfyllningen stelnat. Kolla så inte ytan bränns – sänk isåfall värmen lite eller lägg över lite folie.
- Ta ut pajen och låt den svalna.Ostpajen stelnar mer när den stått i kylen några timmar.
Använd samma recept som ovan med tag västerbottenost istället
Små knäckebitar med en bit lufttorkad skinka, 1 klyfta färsk fikon och lite balsamsirap
Detta är lätt , är du lat köp en korv med färdig risgrynsgröt bland i saffran och häll i små skålar lägg på hallon
Skiva Sharon frukten, linda lufttorkad skinka runt
Sen var där en tunnbrödsrulle med julskinka och senap
[…] Reklam ← Glöggmingel.. […]
Så himla många godsaker, hur ska det gå att hålla vikten om man ska prova allt det här!!!