Frasig skaldjursform..

admin

4port.

  • 4 tarteletter
  • 1 burk krabba, avrunnen ca 120g
  • 2-300 g skalade räkor
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • ca 1/2 dl vitt vin
  • 3/4 dl visp grädde
  • 3/4 dl mjölk
  • 1 msk hummerfond
  • 2 tsk torkad dill

Garnering & servering

  • citronskiva
  • dill
  • valfri sallad
  • tomater

Gör så här:

  1. Låt krabban rinna av i ett durkslag. Skala räkorna. Lägg undan några till garnering, hacka resten. Skala och hacka löken. 
  2. Fräs löken mjuk i smöret. Ta kastrullen från värmen och rör ner mjölet. Tillsätt vin och vispa slätt. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och vispa ner grädden, mjölk, fond och dill. Låt koka upp, vispa under tiden. Sänk värmen när stuvningen har tjocknat och låt småkoka 4-5 min under fortsatt vispning.
  3. Smaka av med salt och peppar och ev mer fond. Vänd försiktigt ner krabbkött och de hackade räkorna. Fördela stuvningen på tarteletterna “som du förgräddat enligt förpackningen” Garnera med räkor dill och en citron skiva.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.