Fetaostlax.
Enkelt och gott GI-recept med laxfilé, fetaost och zucchini som nästan inte innehåller några kolhydrater alls – med andra ord mycket lågt GI.
Ingredienser:
- 500 g (4 st bitar) laxfilé
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 200 g fetaost
- 1 tsk timjan
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 st zucchini
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Lägg laxfiléerna (tinade) med skinnsidan ner i en ugnsform. Salta och peppra på laxen.
Smula fetaost i en bunke och häll på timjan. Blanda samman med yoghurten.
Bred blandningen över laxfilébitarna.
Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i 15 minuter.
Strimla under tiden zucchinin. Ta ut laxen ur ugnen och lägg zucchinistrimlorna vid sidan av laxbitarna så att de får steka med de sista 5-10 minutrarna (av de 15 minutrarna). Rätten är klar när fetaosten börjar få lite färg och laxen ser klar ut.
[…] Reklam ← Valnötsbröd med aprikoser och pumpakärnor Fetaostlax. → […]