Fetaostlax.

admin

Enkelt och gott GI-recept med laxfilé, fetaost och zucchini som nästan inte innehåller några kolhydrater alls – med andra ord mycket lågt GI.

Ingredienser:

  • 500 g (4 st bitar) laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g fetaost
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 st zucchini

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C. Lägg laxfiléerna (tinade) med skinnsidan ner i en ugnsform. Salta och peppra på laxen.

Smula fetaost i en bunke och häll på timjan. Blanda samman med yoghurten.

Bred blandningen över laxfilébitarna.

Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i 15 minuter.

Strimla under tiden zucchinin. Ta ut laxen ur ugnen och lägg zucchinistrimlorna vid sidan av laxbitarna så att de får steka med de sista 5-10 minutrarna (av de 15 minutrarna). Rätten är klar när fetaosten börjar få lite färg och laxen ser klar ut.

 

One Reply to “Fetaostlax.”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.