Falukorv i ugn
Prästost och dijonsenapsgriljerad falukorv med tomat, lök och äpple
Ingredienser:
600,0 gram Falukorv 18% fett
4,0 msk Senap fransk
200,0 gram Ost hårdost 31% fett
1,0 krm Cayennepeppar
0,5 dl (Finhackad) Persilja blad
2,0 st Lök gul röd
2,5 mellan Äpple m skal
4,0 mellan Tomat
1,0 dl Vitt vin torrt 12 vol. %
1,0 tärning(ar) Grönsaksbuljong pasta/pulver storhushåll
1,0 stjälk Stjälkselleri, blekselleri
0,5 st Paprika röd
8,0 medelstor(a) Potatis
2,0 st Palsternacka
1,0 mellanstor(a) Morot
1,0 st Rotpersilja
1,0 dl Mjölk 3% fett
1,0 efter smak Salt och peppar
Gör så här:
1. Griljerad falukorv: Grovriv osten, hacka persiljan och blanda ner det i senapen. Lägg 600 gram falukorv i en smord ungsfast form . Täck falukorven med ost och senapsblandningen. Stek i ugnen 175 grader i c:a 40 minuter
2. Salsa: Grovhacka äpplen och grönsaker. Fräs löken, med äpplena i en kastrull. Tillsätt sedan sellerin och paprikan. Lägg sedan i tomaterna och spä på med det vita vinet. Lägg sedan i buljongen. Låt allt stå och småputtra medan falukorven steker.
3. Rotsaksstomp: Skala potatisen och de andra rotfrukterna. Koka dem i vatten ungefär 30 minuter. Låt mjölken sjuda i en kastrull sidan om undertiden. Häll av vattnet och tillsaätt den varma mjölken. Pressa rotsakerna med en potatispress.
4. Servera!