Falukorv i ugn

admin

Prästost och dijonsenapsgriljerad falukorv med tomat, lök och äpple

Ingredienser:

600,0 gram Falukorv 18% fett
4,0 msk Senap fransk
200,0 gram Ost hårdost 31% fett
1,0 krm Cayennepeppar
0,5 dl (Finhackad) Persilja blad
2,0 st Lök gul röd
2,5 mellan Äpple m skal
4,0 mellan Tomat
1,0 dl Vitt vin torrt 12 vol. %
1,0 tärning(ar) Grönsaksbuljong pasta/pulver storhushåll
1,0 stjälk Stjälkselleri, blekselleri
0,5 st Paprika röd
8,0 medelstor(a) Potatis
2,0 st Palsternacka
1,0 mellanstor(a) Morot
1,0 st Rotpersilja
1,0 dl Mjölk 3% fett
1,0 efter smak Salt och peppar
Gör så här:
1. Griljerad falukorv: Grovriv osten, hacka persiljan och blanda ner det i senapen. Lägg 600 gram falukorv i en smord ungsfast form . Täck falukorven med ost och senapsblandningen. Stek i ugnen 175 grader i c:a 40 minuter
2. Salsa: Grovhacka äpplen och grönsaker. Fräs löken, med äpplena i en kastrull. Tillsätt sedan sellerin och paprikan. Lägg sedan i tomaterna och spä på med det vita vinet. Lägg sedan i buljongen. Låt allt stå och småputtra medan falukorven steker.
3. Rotsaksstomp: Skala potatisen och de andra rotfrukterna. Koka dem i vatten ungefär 30 minuter. Låt mjölken sjuda i en kastrull sidan om undertiden. Häll av vattnet och tillsaätt den varma mjölken. Pressa rotsakerna med en potatispress.
4. Servera!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.