Chokladkonfekt med mjuk kola.

admin

  • 1 Burk kondenserad mjälk
  • 150g choklad
  • 15 små stadiga formar t,ex för minimuffins eller ischoklad formar.
  • 1 msk torkad hallon eller små kulor som jag använde

Steg 1. Koka burken med den kondenserade mjölken utan att öppna den. Burken ska koka i 3 timmar i rikligt med vatten. Se till att burken är täckt med vatten hela tiden annars riskerar du att innehållet läcker ut.  Man kan koka den flera dagar i förväg. 

Steg 2. Hacka chokladen grovt och lägg i en skål som ställs i vattenbad koka upp så att chokladen smällt.

Steg 3. Pensla formarna med chokladen ( pilligt). täck ordentligt, det ska få plats med kola krämen också. Ställ i kyl.

Steg 4. Öppna burken med den kokta mjölken. Inuti har mjölken blivit en kola smet. Fyll en sprits och spritsa ner kola smeten i choklad formarna. Överfyll inte. TIPS. Du kan använda någon annan fyllning också.

Lägg ett tunt lager choklad ovanför också som lock. Strö över vad du önskar, som jag små pärlor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.