Choklad kaka

admin

SERBISK CHOKLAD-PRALINKAKA
1 sats i stor långpanna
1/2 sats i liten långpanna
6 dl vetemjöl
6 dl socker
3 msk kakao
2 tsk bikarbonat
1,5 tsk vaniljsocker
100 g russin
100 g hackade valnötter
6 dl yoghurt (Arla mild yoghurt med vaniljsmak 2%)
2 dl olja
blåbärsmarmelad/sylt
(4 dl till stor långpanna eller 2 dl till liten långpanna)
smält mörk choklad + lite olja
(200 g choklad till liten långpanna)
Blanda alla torra ingredienser.
Rör i olja och yoghurt.
Bred ut smeten i långpanna.
Grädda i 200 grader i ca 25 minuter
Låt svalna och bred på marmeladen.
Smält den mörka chokladen och tillsätt lite olja.
Ringla den smälta chokladen över kakan tills den täcker sylten.
Ställ svalt så chokladen stelnar något och skär sedan i bitar.
Låt därefter stå kallt tills chokladen stelnat.
Ät och njut!!!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.