Chèvre chaud med grillade endiver

Du behöver till 4/p

  • 150 g getost, skivas 3 cm skivor
  • 4 huvuden endivesallad
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 75 g valnötter krossade
  • 1 päron
  • 60 g rödlöksmarmelad
  • 1msk olivolja

Dressing

  • 3 msk extra virgin olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger¨1 klyfta vitlök, fint hackad
  • 1 tsk dijonsenap
  • havsalt
  • svartpeppar

Rödlöksmarmelad

  • 3-4 rödlökar
  • smör att steka i
  • 1/2 rödvinsvinäger
  • 1/2 rödvin
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1/2 dl socker

Gör så här

  1. Skala, halvera och skiva 3-4 rödlökar tunt. Fräs i lite smör.
  2. Blanda i 1/2 dl rödvinsvinäger, 1/2 dl rödvin, 1/2 dl flytande honung och 1/2 dl socker. Låt puttra ihop cirka 20 minuter.
  3. Gör marmeladen först.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till dressingen i en syltburk och skaka tills dem är välblandad
  2. Rosta brödskivorna i ugn 175 grader, i några minuter tills de har fått fin färg
  3. Toppa varje toast med lite rödlöksmarmelad och ost. Kör på ugnens grillfunktion i ca 5 minuter, eller tills de fått en fin gyllene färg.
  4. Skiva endiven på mitten, ringla över lite olivolja och krydda med havssalt och svartpeppar
  5. Stek endiverna i en varm grillpanna på hög värme tills de fått fin färg.
  6. Skiva päronet i tunna skivor. Fördela på tallriken. Fortsätt med endiverna, toast och avsluta med krossade valnötter och dressingen
  7. Servera på medan den fortfarande är varm

Jäkligt gott

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *