Chèvre chaud med grillade endiver
Du behöver till 4/p
- 150 g getost, skivas 3 cm skivor
- 4 huvuden endivesallad
- 4 skivor surdegsbröd
- 75 g valnötter krossade
- 1 päron
- 60 g rödlöksmarmelad
- 1msk olivolja
Dressing
- 3 msk extra virgin olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger¨1 klyfta vitlök, fint hackad
- 1 tsk dijonsenap
- havsalt
- svartpeppar
Rödlöksmarmelad
- 3-4 rödlökar
- smör att steka i
- 1/2 rödvinsvinäger
- 1/2 rödvin
- 1/2 dl flytande honung
- 1/2 dl socker
Gör så här
- Skala, halvera och skiva 3-4 rödlökar tunt. Fräs i lite smör.
- Blanda i 1/2 dl rödvinsvinäger, 1/2 dl rödvin, 1/2 dl flytande honung och 1/2 dl socker. Låt puttra ihop cirka 20 minuter.
- Gör marmeladen först.
Gör så här
- Blanda alla ingredienserna till dressingen i en syltburk och skaka tills dem är välblandad
- Rosta brödskivorna i ugn 175 grader, i några minuter tills de har fått fin färg
- Toppa varje toast med lite rödlöksmarmelad och ost. Kör på ugnens grillfunktion i ca 5 minuter, eller tills de fått en fin gyllene färg.
- Skiva endiven på mitten, ringla över lite olivolja och krydda med havssalt och svartpeppar
- Stek endiverna i en varm grillpanna på hög värme tills de fått fin färg.
- Skiva päronet i tunna skivor. Fördela på tallriken. Fortsätt med endiverna, toast och avsluta med krossade valnötter och dressingen
- Servera på medan den fortfarande är varm
Jäkligt gott