Banoffee Pie
Ligger hemma och är sjuk och då får man kolla runt efter nya recept. Jag köpte kondenserad mjölk härom veckan och nu googlade jag på vad man kan göra med den förutom godis och då hittade jag detta recept som såg så gott. Så kanske på lördag???
Recept
- 15 digestivekex
- 100 g margarin rumsvarmt
Fyllning:
- 400 g kondenserad mjölk
- 3-4 skivade bananer
- 3 dl vispgrädde
- 25 g hackad Dajm choklad
Gör så här
Lägg den oöppnade burken (ta bort pappret först) med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, så fyll på allt eftersom vattnet kokar bort. Detta ska sen koka i minst 3 timmar. (Ju längre man kokar desto hårdare toffée blir det).
Smula kexen fint och blanda med smält smör. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt tills tofféen är färdig. Kyl sen den oöppnade burken i kallt vatten och bred ut tofféen över pajskalet. Skiva bananerna och lägg ovanpå. Vispa grädden och bred över och strö till sist hackad dajm choklad överst.
http://www.matklubben.se/recept/banoffee_pie_50541.html
Låter och ser smarrigt ut 🙂 Många krya på dej kramar !!! Annika
Hittade du receptet på Idas blogg? Hon gjorde denna tårta i söndags till Fars Dag. SVINGOD!!!! Men söt och mäktig. Gör halv sats – då blir det lagom till 10 pers.
[…] soffan………….Milott om 2 veckor i soffan………….Tina om Banoffee PieAnnika N om Banoffee […]