Bröd

admin

Ett LCHF bröd på linfrö och valnötter

Ingredienser:

  • 4,0 dl (Hela) Linfrön torkade
  • 2,0 msk Fiberhusk
  • 2,0 tsk Bakpulver
  • 1,5 tsk Salt
  • 1,0 msk Brödkryddor; fänkål, kummin eller anis
  • 4,0 dl Valnötter
  • 250,0 gram Kvarg färskost
  • 10% fett Kesella el. ricotta
  • 6,0 st Ägg rått

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader

.2. Klä en brödform med bakplåtspapper, se gärna instruktion i länken

.3. Mixa: krossat eller helt linfrö , Fiber Husk, bakpulver och salt till pulver/mjöl

4. Blanda i kryddor och valnötter.

5. Rör ner Kesella och ägg till en jämn smet, tillsätt ev 1 dl vätska tex filmjölk eller vatten. Smeten blir hårdare ju längre man väntar, eftersom Fiber Husk sväller och tar upp vätskan. Använd gärna en hushållsassistent för det är ganska trögt att röra.

6. Klicka i smeten i formen och jämna till

.7. Baka i nedre delen av ugnen på 175 grader i 1 timme och 20 minuter (80 minuter).

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.