Parmesangratinerade grönsaker.
4 portioner
- 1 aubergine
- 1 grön zucchini
- 1 gul lök
- 3 tomater
- 1 vitlöksklyfta finriven eller pressad
- 3 msk olivolja
- några kvistar timjan
- salt
- svartpeppar
- rikligt med riven parmesanost
Så här gör du
Skiva alla grönsaker i tunna skivor.
Varva grönsakerna i en ugnsfast
form. Blanda vitlök med olja
och ringla över grönsakerna. Strö
över timjan och krydda med salt
och peppar. Strö på rikligt med
riven parmesanost och grädda i
ugn på 220 grader ca 25 minuter
tills den fått fin färg. Ringla över
lite extra olivolja innan servering.
[…] vi Basilika och fetaoströra, Sallad med sugarsnaps, Inbakad fläskfile med parmaskinka, grillade grönsaker med parmesanost och en sås på soltorkade tomater.Till detta drack vi Italienska […]