Förrätter..
Råraka med löjrom
- 2 potatisar
- 1/2 squash
- 1/2 gul lök
- salt och peppar
- 1 msk smör
Till servering
- ca, 2 msk creme fraiche
- 2 msk löjrom
- gräslök
- Det skal vara fast potatis, skala och riv potatis och squashen. Skala och hacka löken. Blanda potais, squashen, lök, salt och peppar.
- Klicka ut och stek i matfetet ett par minuter på var sida. knaprigt.
- Lägg ut 2 st på tallrik en klick creme fraiche, löjrom och gräslök.
Tips: Skiva avocado och ta lite gravad lax till om ni känner för det..
Melon sallad
- 2 dl tärnad melon
- 1 1/2 dl turkisk yogurt
- skal av 1/2 lime
- 1 msk honung
- salt och peppar
- 150 gr kräftstjärtar
Garnering:
Machesallad, lime, bröd
- Blanda melon, yoghurt,lime och honung. Smaka av med salt och peppar och fördela i portionsglas.
- Lägg på avrunnen kräftstjärtar och garnera med sallad, lime och en mörk brödstav
Tunnbrödrullar
- 250 g färskost
- 4 skivor tunnbröd
- 200g tunt skivad kallrökt lax
- 1 knippe gräslök
- Bred ett lager färskost med pepparrot på tunnbrödetoch fördela laxskivorna ovanpå.
- Finhacka gräslöken och strö över gräslöken.
- Rulla ihop från långsidan och slå in i tättslutande plast
- Låt rullarna ligga över natten.
- Skär i 2 cm tjocka sneda skivor, strax för servering
Västerbottenpaj
- 3 dl v.mjöl
- 100g smör
- 3 msk kallt vatten
Fyllning
- 1knippe gräslök
- 200g färska kantareller
- smör till stekning
- 2 ägg
- 2 dl fint riven västerbottenost
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- Ugn 200gr
- Hacka samman v.mjöl och smör till en grynig massa.
- Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop til en deg. ställ kallt
- Klä en form med degen förgrädda
- Hacka eller klipp gräslöken,
- Rensa svampen, fräs i smöret någon minut.
- Fördela i pajformen
- Vispa äggen,mjölken,osten, gräslöken, salt och peppar.
- Fördela i pajformen.
- Grädda pajen ca 15-20 min
Tags: gräslök , honung , kantareller , kräfttstjärtar , Lime , löjrom , melon , ost , potatis , Sallad , Squash , turkisk yogurt