Minipajer med fetaost och spenat
ca 12 st
- 1 kyld smördegsplatta
- 1 ägg till pensling
Fyllning:
- 100g fetaost
- 100 g färsk spenat
- 1 1/2 dl riven lagrad ost
- 2 msk finklippt gräslök
Äggstanning;
- 3 äggulor
- 2 dl gräddfil
- 1/2 tsk salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Sporra eller skär ut rutor, 7-8 cm stora, ur smördegen. Lägg dem i folieformar så att kanterna hänger utanför. Pensla med uppvispat ägg.
Riv fetaosten. Ansa spenaten, hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs spenaten blank och smidig. Fördela spenat, all ost och gräslök i formarna.
Vispa samman ägg stanningen och häll över, peta med en gaffel så att stanningen går ner riktigt. Placera formarna på en plåt och grädda ca 20 minuter.