Fläskfilèpanna med champinjoner och rökt fläsk
3 portion
Ingredienser
- 1 st fläskfilé, ca 500g
- 200 g champinjoner, delade i kvartar
- 75 g rökt sidfläsk, i små tärningar
- 2 st gullök, finhackade
- 1 dl vatten
- 1 msk koncentrerad kalvfond
- 3 dl grädde
- 2 msk hackad färsk timjan
- Putsa fläskfilén från hinnor och synligt fett. Skär i centimetertjocka skivor och tryck till dem lite med handen.
- Koka tagliatellen enligt anvisningen på förpackningen.
- Fräs schalottenlöken i en klick smör. Häll på vinet och koka ner det till hälften. Tillsätt grädde, mjölk och creme fraiche, koka ihop sakta i 5 minuter. Red eventuellt av med majsenaredning, rör i senap och dragon, smaka av med salt och peppar.
- Stek fläskfiléskivorna i 2 minuter på varje sida i het panna i en blandning av rapsolja och smör. Servera med såsen och tagliatelle. Vill man så kan man blanda pastan med såsen. Då bör den inte redas av.
- Tillsätt timjan och smaka av med lite salt och svartpeppar. Servera med t.ex. ris eller pressad potatis.
http://mittkok.expressen.se/recept/flaskfilepanna-med-champinjoner-och-rokt-flask/
Mmmm, Dina recept ser vansinnigt goda ut. Den här bloggen har mångfald. 😉 <3 Kram