Ugnsgrillad kyckling med parmesanpotatispuré
Ingredienser
4 portioner
- 1 färsk kyckling
- 2 msk Zeta Olivolja
- salt
- svartpeppar
- några kvistar timjan
- 1 dl vitt vin
Potatispuré till kyckling
- 800g mjölig potatis
- 2-3 dl mjölk
- ½ dl Zeta Olivolja
- 1½ dl Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån finriven
- salt
- peppar
Så här gör du
Krydda kycklingen med olivolja, salt, peppar och timjan. Lägg i ugnsfast form och häll vinet runt om. Stek i ugn på 150 grader varmluft ca 1½ timme tills kycklingen är klar. I vanlig ugn; höj
temperaturen till 175 grader. Ös regelbundet med skyn under stekningen.
Koka potatis i saltat vatten tills den är klar. Häll av och låt ånga av någon minut. Pressa genom en potatispress. Värm mjölken och blanda med potatisen.
Vänd ner olivolja och parmesanost i purén. Smaka av med lite salt och peppar. Servera till kycklingen med nykokt broccoli. Dekorera gärna purén med lite grovt riven parmesanost.