Tofuplättar

admin

 

IMG_1464

  • 1 stor Zucchini
  • 4 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g fast tofu
  • rivet skalet av 1 liten citron
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl finriven parmesanost
  • salt och peppar
  • olivolja till stekning

Gör så här:

  1. Skär bort ändarna på zucchinin. Riv den grovt på rivjärn. Lägg den på en ren kökshandduk och strö över lite salt. Låt stå och dra ur vätska i ca 30 min.
  2. Skiva under tiden salladslök tunt. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Krama ur zucchinin väl och lägg den i en rymlig bunke. Smula ner tofun väl och tillsätt resten av ingredienserna. Rör ihop väl till en jämn smet.
  4. Klicka ut smet direkt i en panna med rikligt med olivolja. Stek plättarna 2 min på var sida tills de har fått färg. Låt rinna av på lite hushållspapper. Servera med en matig sallad och en klick matlagnings yoghurt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.