Tofuplättar
- 1 stor Zucchini
- 4 salladslökar
- 1 vitlöksklyfta
- 200 g fast tofu
- rivet skalet av 1 liten citron
- 3/4 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 1 dl finriven parmesanost
- salt och peppar
- olivolja till stekning
Gör så här:
- Skär bort ändarna på zucchinin. Riv den grovt på rivjärn. Lägg den på en ren kökshandduk och strö över lite salt. Låt stå och dra ur vätska i ca 30 min.
- Skiva under tiden salladslök tunt. Skala och finhacka vitlöken.
- Krama ur zucchinin väl och lägg den i en rymlig bunke. Smula ner tofun väl och tillsätt resten av ingredienserna. Rör ihop väl till en jämn smet.
- Klicka ut smet direkt i en panna med rikligt med olivolja. Stek plättarna 2 min på var sida tills de har fått färg. Låt rinna av på lite hushållspapper. Servera med en matig sallad och en klick matlagnings yoghurt.