Saftig chokladkaka med underbar chokladfrosting
320g ägg (ca 5 stora)
3,5dl socker
4dl vetemjöl
1msk bakpulver
1/2dl kakao
1dl vatten
1dl kaffe
200g smör
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda vetemjöl, kakao & bakpulver väl i en skål.
Hetta upp kaffe & vatten & låt smöret smälta i det.
Vispa samman ägg & socker.
Häll i mjölblandningen i äggsmeten, rör om & tillsätt den varma vätskan.
Rör om väl & häll smeten i 2 st smorda/mjölade eller bakplåtspapperklädda formar.
Grädda kakorna i nedre delen i ca 20min beroende på ugn (håll koll på kakorna, du känner din ugn bäst själv;).
Chokladfrosting
150 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
320 g Philadelphia marabou
1 msk kallt starkt kaffe
4 msk kakao
Vispa smöret 10-15 min. Sikta i florsockret & vispa ca 5-10 min till. Tillsätt därefter philadelphia marabou, vispa någon minut, häll i kaffet & sikta i kakaon. Vispa ihop till en slät & fin frosting.
Frostingen gör jag precis innan jag skall lägga den på kakan för annars stelnar den i kylen & blir svär att bre på…
Så, då var denna “galet goda kaka” klar att avnjutas!