Saftig chokladkaka med underbar chokladfrosting

admin

DSC03962

320g ägg (ca 5 stora)
3,5dl socker
4dl vetemjöl
1msk bakpulver
1/2dl kakao
1dl vatten
1dl kaffe
200g smör
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda vetemjöl, kakao & bakpulver väl i en skål.
Hetta upp kaffe & vatten & låt smöret smälta i det.
Vispa samman ägg & socker.
Häll i mjölblandningen i äggsmeten, rör om & tillsätt den varma vätskan.
Rör om väl & häll smeten i 2 st smorda/mjölade eller bakplåtspapperklädda formar.
Grädda kakorna i nedre delen i ca 20min beroende på ugn (håll koll på kakorna, du känner din ugn bäst själv;).

Chokladfrosting
150 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
320 g Philadelphia marabou
1 msk kallt starkt kaffe
4 msk kakao
Vispa smöret 10-15 min. Sikta i florsockret & vispa ca 5-10 min till. Tillsätt därefter philadelphia marabou, vispa någon minut, häll i kaffet & sikta i kakaon. Vispa ihop till en slät & fin frosting.
Frostingen gör jag precis innan jag skall lägga den på kakan för annars stelnar den i kylen & blir svär att bre på…
Så, då var denna “galet goda kaka” klar att avnjutas!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.