Rödbetssallad med feta, valnötter & granatäpple
4 /p
- 700 g rödbetor
- 1 msk olivolja
- 1 tsk balsamvinäger
- lite salt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- ca 70 g rucola
- 150 g fetaost
- 50 g valnötter
- 100 g physalis
- 1/2 granatäpple
- e v 4 dillkvistar
Gör så här:
- Koka rödbetorna mjuka i en kastrull med vatten, ca 30 min – 1 tim beroende på storlek.Skala dem genom att gnugga dem mellan händerna ( använd handskar annars blir du helt röd). Skär i bitar
- Blanda olivolja, vinäger, salt och peppar. Vänd ner rödbetorna
- Fördela rucola, rödbetor, smulad fetaost, valnötter och physalis på 4 tallrikar
- Toppa med granatäpplekärnor och e v med dill