Päronchutney

admin

IMG_1470

4 /port

  • 3 st mjuka päron
  • 1 st gul lök
  • rivet skal och saft av 1/2 citron
  • rivet skal och saft av 1/2 apelsin
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl ljusa russin
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • 1 krm malen ingefära
  • 1/2 dl grovt hackade valnötter

Gör så här:

  1. Skala, kärna ur och skär päronen i mindre bitar.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Lägg alla ingredienser utom valnötter i en kastrull.
  4. Låt sjuda på svag värme utan lock ca 1 1/2 timme tills det tjocknat.
  5. Vänd ner nötterna och smaka av med salt.
  6. Låt kallna och njut till en ostbricka

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.