Parmesanknappar
ca 70 stycken små knappar
- 100 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 3 dl fin riven parmesanost ca 60 g
Garnering:
finriven parmesan.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Bryn smöret i en liten kastrull på medelvärme. Passa noga så det inte bränns. De ska få nötbrun färg. Låt svalna.
- Blanda mjöl, salt och parmesanen, gärna i en matberedare. Tillsätt det avsvalnade smöret och låt den bottensatts som inte fastnat följa med. Kör ihop till en dag. Dela den i 3 bitar och forma till rullar, 2-3 cm i diameter. svep in dem i platsfilm och låt ligga i frys ca 30 min.
- Skär rullarna i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en bakplåtpappers klädd plåt. Strö på parmesan.
- Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter