Lyxig pralin

admin

 

För denna form med 14 hjärtan:

  • 100 g mörk blockchoklad av fin kvalitet (70%) smältes över vattenbad, temperera chokladen (smält och hetta upp, ta av vattenbadet och låt svalna lite grann, lägg tillbaka på värmen och hetta upp lite innan du häller i formen)
  • Häll ca 1 msk choklad i varje form, kläm på undersidan av silikonformen så att chokladen går upp till kanterna och täcker hela hjärtat. Låt resterande choklad stå kvar på vattenbadet, det ska användas till ”lock” senare.
  • Ställ formen i kylen.
  • Koka 1 burk kondenserad mjölk, sötad. (oöppnad burk nedsänkes i kokande vatten, lägg en trasa eller handduk i botten av kastrullen så dämpas ljudet.) Kokas i 3 tim, häll på vatten så att burken hela tiden är täckt.
  • Efter koktiden läggs burken i kallt vatten för att svalna
  • Öppna burken, ta ca 1 dl toffee och blanda i några nypor flingsalt.Häll i en liten fryspåse och ställ kallt en stund
  • Fyll pralinerna:
  • Ta ut formen, klipp hål i hörnet på påsen med tryffel/toffee och spritsa i formarnaLämna en bit upp till kanten
  • Ställ kallt 15 minTa resterande smält mörk choklad och häll över formen, så att lock formas på hjärtana
  • .Dra över formen med spatel och ta bort överbliven choklad.ställ kallt i ca 20 min.
  • Tryck försiktigt ut pralinerna ur formen och förvara kallt

2 Replies to “Lyxig pralin”

  1. Du får ha lite nyttiga recept nu! Det är alldelses för goda saker för min våg…

  2. Hej
    Va roligt att du hittade till min blogg! 🙂
    Mönstret på pulsvärmarna/handledsvärmare är detta:
    http://lubbsen.blogspot.se/2011/09/pulsvarmarehandledsvarmare.html
    Och så har jag avslutat med ett picotvarv som också står beskrivet där.
    Skicka gärna ett mail om du stöter på något problem.

    Vilken otroligt inspirerade blogg du har!
    //Lubbsen

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.