Lyxig äppelkaka med vit choklad

admin

Lyxig äppelkaka med vit choklad Receptbild - Allt om Mat

Äppelkaka med vit choklad

200 g vit choklad
175 g smör, rumsvarmt
1 dl rörsocker
4 ägg
1 dl mjölk
1 1/2 dl havregryn
1/2 tsk salt
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk stött kardemumma
1 1/2 tsk bakpulver
2 äpplen, gärna syrliga

Garnering

florsocker

Tillbehör

vispad grädde blandad med turkist yoghurt

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugn.

2. Vispa smör och socker mjukt och smidigt. Dela äggen och vispa ner äggulorna, en i taget, i smöret. Tillsätt mjölk, choklad, havregryn och salt. Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör till en jämn smet.

3. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd försiktigt ner vitorna i smeten. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.

4. Bred ut smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Fördela äppelklyftorna på smeten och tryck ner dem försiktigt.

5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 45 min, tills den känns fast längs kanterna. Låt kakan svalna i formen innan den läggs på ett fat. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde blandad med turkisk yoghurt.

One Reply to “Lyxig äppelkaka med vit choklad”

  1. Det där lät ju inte fel =P

    Kram Mia

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.