Kladdkaka med polly
12 bitar
- 150 g smör
- 150 g 70% choklad
- 100 g rostade salta cashewnötter
- 3 ägg
- 200 g färskost naturell
- 2,5 dl rör socker
- 2 dl vetemjöl
- 100 g polly
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 g . Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i omkrets och strö på rörsocker.
- Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt smälta under omrörning, Ställ åt sidan.
- Hacka nötterna grovt . Dela ett ägg i gula och vita , rör ihop gulan med färskosten.
- Vispa ihop sockret med och de resterande äggen, vispa ner chokladen.
- Vänd ner nötterna, mjöl och hälften av godiset. Häll chokladsmeten i formen.
- Klicka ner färskosten och rör runt så att det blir ett mönster i kakan.
- Strö över resten av godiset. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min, den ska vara kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Servera med lättvispad grädde