Karibisk kyckling med sötpotatis
Kallt som attan ute, så idag far vi till varmare länder när det ska ätas!
“Karibisk kyckling med sötpotatis”.
Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda 1 msk. oregano, 1 tsk. kanel, 1 krm. kayennepeppar och 1.5 msk. socker i en skål.
- Tillsätt 1.5 msk. vitvinsvinäger.
- Skär några snitt i skinnet på 4 kycklingklubbor (eller kycklingfile).
- Pensla på kryddblandningen.
- Krydda kycklingen runt om med salt och peppar.
- Ställ åt sidan.
- Skala och skär 1 rödlök,
- 500 g. sötpotatis
- 500 g. potatis i klyftor.
- Halvera 2 lime.
- Lägg allt på en bakpappersklädd plåt eller långpanna. Ringla över 1 msk. olivolja.
- Krydda med salt och peppar. Blanda runt.
- Lägg på kycklingen. Sätt mitt i ugnen ca. 40 min.
- Skär ett snitt i den tjockaste delen av kycklingen och kontrollera att klart köttsaft rinner ut.
- Servera med mangosås:
- Mixa 250 g. fryst, tinad mango till en slät pure med stavmixer.
- Blanda med finrivet skal av 1 lime,
- 1 msk. färskpressad limejuice,
- 2 tsk. finriven färsk ingefära
- 1 tsk. sambal oelek.
- Smaka av med salt och peppar.
- Till denna härlighet kan även ha lite sallad. Smaklig spis!
Receptet kommer från