Fräscha räkor med avokado och dillpesto.
4 pers
- 1 kg räkor med skal
- 1 knippe dill
- 2 msk pinjenötter
- 1/2 kruka basilika
- 2 vitlöksklyftor
- 1 citron
- 3/4 dl rapsolja
- 1/2 dl riven västerbottenost eller parmesanost
- salt
- 2 avokador
- Skala räkorna och ställ kallt.
- Rosta pinjenötterna i torr panna. Skaka pannan då och då.
- Lägg hackad dill och basilika i en mortel, stöt och gnid till en massa. Lägg det i en mixer. Skala vitlöken lägg den i mixern. Tvätt citronen noga och riv 1 msk av det gula skalet, lägg i mixern. Droppa i oljan och mixa ihop rör i osten smaka av med salt.
- Skala avokadon och skär i bitar. Droppa över citronsaft. Blanda pesto räkor och därefter avokadon. Serveras med ett gott bröd.