Fräscha räkor med avokado och dillpesto.

admin

4 pers

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 knippe dill
  • 2 msk pinjenötter
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 3/4 dl rapsolja
  • 1/2 dl riven västerbottenost eller parmesanost
  • salt
  • 2 avokador
  1. Skala räkorna och ställ kallt.
  2. Rosta pinjenötterna i torr panna. Skaka pannan då och då.
  3. Lägg hackad dill och basilika i en mortel, stöt och gnid till en massa. Lägg det i en mixer. Skala vitlöken lägg den i mixern. Tvätt citronen noga och riv 1 msk av det gula skalet, lägg i mixern. Droppa i oljan och mixa ihop rör i osten smaka av med salt.
  4. Skala avokadon och skär i bitar. Droppa över citronsaft. Blanda pesto räkor och därefter avokadon. Serveras med ett gott bröd.
Tags: , , , , ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.