Februari månad är slut
Ja så var det Mars månad
Igår hade vi gäster vi bjöd på fisksoppa med örtparmesan och saffranscreme fraiche det var jätte gott och vi drack gott vin till vill ni ha receptet så kommer det här.
Sydfransk fisk och skaldjurssoppa
10per
- 600g benfri gös eller sik
- 600g benfri laxfile
- 500g stora räkor
- 20 st tiger räkor
- 1/5 purjolök
- 1 st lök
- 1 stånd fänkål
- 1stånd stjälkselleri
- 5 st potatis
- 1 dl olivolja
- 1 1/5 tsk timjan
- 1 tsk stött rosmarin
- 1 dl tomatpure
- 40cl vitt torrt vin
- 2,5 l kraftig fisk buljong
- 4 fasta tomater
- 2 krm cayennepeppar
- 1/5 msk salt
Saffrans creme
- 0,5 l creme fraiche
- 2pkt saffran
- 2 st vitlökar
- salt
Örtparmesan
- 0,5 l grovriven parmesan
- 1 kruka grovhakad basilika
- Blanda
Tillbehör
Baguette
Gör så här:
- Börja med att blanda ihop saffrans cremen
- Skär fisken ikuber, skär purjolöken och löken i tunna skivor, fänkålen och sellerin i mindre bitar.skala och dela potatisen i grovt
- Fräs lök och purjolöken i oljan tillsammans med timjan och rosmarinen. Tillsätt fänkålen och sellerinoch tomatpuren och fräs ytterliggare några minuter
- Tillsätt potatisen samt späd med vinet och fiskbuljongen låt koka sakta ca 15 min kryssa tomaterna och och doppa dem i kokande vatten skala och hacka dem
- Detta kan du förbereda
- Vid servering koka upp soppan lägg i fisken sjud 2-3 min. Lägg i skaldjuren smaka av med salt och cayennepeppar nu får den inte koka mer.
- Nu serverar du den med tillbehören
Smaklig måltid
Innan gästerna kom var jag tvungen att fixa lite i köket, jag hade köpt ny duk, nya ljus och en fin bukett roser.
♥
Jeannette