Enkel och väldig smarrig kaka

admin

Till 5 per

  • 50 vit choklad
  • 1 rulle kyld smördeg ca 250 g
  • 1 ägg
  • 2 msk råsocker
  • 2 tsk nystött kardemummakärnor
  • 1 burk aprikoser i lag ca 400 g
  • 1 liter vaniljglass

Garnering

  • Florsocker
  • mynta

Gör så här :

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Grovriv chokladen och lägg på bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 5 min, tills den har fått färg. Låt kallna och bryt i småbitar.
  2. Höj värmen till 225 grader. Rulla ut smördegen och halvera den på längden. Lägg över på plåt med bakplåtspapper. Vik upp smala kanter runt om och tryck till med gaffel. Nagga degen väl.
  3. Pensla degen med ägg och strö över socker och kardemumma. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 min, tills längderna har fått fin färg. Låt kallna på galler
  4. Låt aprikoserna rinna av väl och skär dem i tunna skivor.
  5. Skär glassen i skivor och lägg dem på smördegen. Fördela aprikoserna ovanpå . Strö över den rostade chokladen . Pudra florsocker över . Garnera med mynta och servera genast .

Supergott

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.