Enkel Äppelpaj

admin

 

 

Ingredienser

Fyllning

  • 5 äpplen (fasta, syrliga)
  • 1 dl socker
  • 1 msk kanel

Pajdeg

  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 100 g smör eller margarin

Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, kärna ur och dela äpplena i bitar, ca 1×1 cm. Lägg dem i smord ugnssäker form. Strö över socker och kanel och blanda runt.
  2. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg. Spritsa degen till ett lock och täck äpplena med det. Grädda i 225°C, ca 25 min tills den är gyllenbrun.
  3. Servera med glass eller vaniljsås.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.