Enkel Äppelpaj
Ingredienser
Fyllning
- 5 äpplen (fasta, syrliga)
- 1 dl socker
- 1 msk kanel
Pajdeg
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl socker
- 100 g smör eller margarin
Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
- Skölj, kärna ur och dela äpplena i bitar, ca 1×1 cm. Lägg dem i smord ugnssäker form. Strö över socker och kanel och blanda runt.
- Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg. Spritsa degen till ett lock och täck äpplena med det. Grädda i 225°C, ca 25 min tills den är gyllenbrun.
- Servera med glass eller vaniljsås.