Kräftfylld lax med citron och mos
Ingredienser
|
4 bit(ar) Lax, á 125 g |
|
50 g Löjrom |
|
2 dl Kräftstjärtar |
|
4 msk Fraiche 5% |
|
1 msk Majonnäs fettfri |
|
1 dl Dill, hackad |
|
1 droppe(ar) Tabasco |
|
12 st Potatis |
|
2 dl Lättmjölk 0,5% |
|
1 st Citron, skal |
Instruktioner
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med en elvisp. Värm mjölken och blanda ner i moset. Vispa det fluffigt. Vänd ner citronskal och smaka av med salt och peppar. Hacka kräftstjärtarna och rör ihop dem med fraiche, majonnäs, hackad dill och tabasco. Skär ett snitt i laxfiléerna och fördela fyllningen i snitten. Lägg laxen på en bakpappersklädd plåt. Tillaga i ugn 225° ca 15 min. Toppa med en klick rom och dill. Servera med potatismos och sockerärter. Tips! Blanda i lite klippt dill i moset.
|
|