Vardagsmagi.

admin

Surdegsknäcke med Parmesan smör.

  • 1 burk Bagarens surdeg ( vete eller råg)
  • 3 dl vatten
  • 4 msk olivolja
  • 5 dl blandade fröer ( solros, sesam, pumpa, linfrö)
  • 4 dl vetemjöl ( jag kommer att prova med mandelmjöl)
  • 1 tsk salt
  • Topping havssalt

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. blanda alla ingredienser låt stå några minuter.
  3. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt räcker till 2 plåtar ( man kan lägga ut ett bakplåtspapper över och kavla till smeten, ta sen bort det övre pappret)
  4. Strö över havssalt
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. Ta ut och skär i portions bitar Byt plats på plåtarna och grädda ytterligare 25-30 min . Knäckebröden ska bli krispiga. Låt svalna på galler och förvara i burk.

Parmesan smör:

Blanda lika delar rumsvarmt smör med riven parmesanost smaka av med havssalt. Kom ihåg att det är försvinnade gott , så gör lite extra.

Tags: ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.