TWIXKAKOR
50 st
Kakor:
200 g smör
5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 msk sirap
1 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
Kolafyllning:
3 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
0,75 dl sirap
0,5 tsk vaniljarom (eller 2,5 tsk vaniljsocker)
75 g smör
Dekoration:
100 g Marabou mjölkchoklad
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till kakorna, jag använde en matberedare. Dela degen i 50 delar och rulla varje del till en degboll och lägg i en liten form. Gör ett ordentligt hål i mitten av kakan. Nagga botten. Grädda 7-8 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Kakorna sväller upp i ugnen, låt gropen i mitten av kakan sjunka ihop innan de tas ut ut ugnen.
Blanda alla ingredienser till kolan. Koka upp och låt kolan sjuda tills den klarar kulprovet (droppa lite kolasmet i en skål med kallt vatten, om kolan går att forma till en liten kula så är kolan klar). För mig tog det drygt en timme att koka kolan. Dra kastrullen åt sidan och klicka ut kolan i hålen på kakorna.
Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Bred på choklad på kakorna och låt stela.
De ser lækre ud ;-))