Struvor

admin

Ca 25 st 

1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk (kan bytas ut mot vatten)
2 ägg
1 tsk strösocker
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
kokosfett eller rapsolja till fritering
struvjärn

Gör så här
1. Rör ihop ingredienserna till en slät smet. Låt stå och dra någon timme.

2. Hetta upp fettet långsamt till ca 180 grader i en smal, hög kastrull. Har du ingen termometer kan du kolla temperaturen med en bit vitt torrt bröd som ska bli guldfärgat på
1 min. Häll smeten i en smal skål som inte är mycket vidare än att struvjärnet precis går ner.

3. Hetta upp struvjärnet i fettet. Doppa sedan det varma järnet i smeten nästan upp till kanten på järnet. Sänk ner järnet i fettet och fritera i 1–2 min.

4. Ta upp och lossa struvan försiktigt med en gaffel. Låt den rinna av och doppa den i socker medan den är varm. Värm järnet igen och fritera nästa struva.

Receptet hittade jag på hembakat på nätet

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.